Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 14. jun 2024.

Još jedna seoska kuća na teritoriji opštine Beočin dobija nove vlasnike

Još jedna seoska kuća na teritoriji opštine Beočin dobija nove vlasnike

Zamenik predsednice opštine Beočin Stefan Tomović prisustvovao je u Palati Srbija potpisivanju ugovora kojim su našoj sugrađanki Jovanki Vasić iz Suseka, dodeljena sredstva po konkursu Ministarstva za brigu o selu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Tomović je istakao da je ovo peta kuća na selu koja je posredstvom Opštine Beočin dodeljena našim sugrađanima, a sredstva koja su današnjim ugovorom obezbeđena iznose 1.180.000,00 dinara.

Zahvaljujući ovom programu Ministarstva za brigu o selu od 2020. godine je oko 3 000 seoskih kuća dobilo nove vlasnike a novi dom obezbeđen je za više od 10 000 ljudi. Među korisnicima sredstava su uglavnom porodice, samohrani roditelji i svi oni koji teže životu u seoskim sredinama. Kako je ranije navedeno u Ministarstvu za brigu o selu, bespovratna sredstva se po objavljenom konkursu dodeljuju po redosledu pristiglih prijava pa sve do utroška sredstava, a najkasnije do 30. novembra 2024. godine.

Svi zainteresovani sugrađani, ovogodišnji konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom mogu pogledati na sledećem linku:

https://www.mbs.gov.rs/doc/konkursi/kuce2024/2-tekst-javnog-konkursa.pdf

Opština Beočin i ovim putem našoj sugrađanki Jovanki i njenoj deci upućuje iskrene čestitke!

foto: Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-
-