Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 28. oktobar 2023.

Počeo prvi “GASTROMEET FEST” u Beočinu

Počeo prvi „GASTROMEET FEST“ u Beočinu

Počeo prvi „GASTROMEET FEST“ u BeočinuPredsednica opštine Beočin Biljana Janković posetila je danas zajedno sa pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam dr Nenadom Ivaniševićem prvi gastronomski festival „GASTROMEET FEST“ koji se ovog vikenda održava na platou Sportskog centra Beočin.

Sa željom da postane tradicionalni beočinski festival, cilj GASTROMEET FEST-a je očuvanje gastronomske i unapređenje turističke ponude Srema i Vojvodine ali i promovisanje svetske kuhinje predstavljanjem inovativnih pristupa u spremanju specijaliteta sa roštilja.

Počeo prvi „GASTROMEET FEST“ u BeočinuPočeo prvi „GASTROMEET FEST“ u Beočinu

Janković je ovom prilikom istakla da svi učesnici današnje manifestacije obogaćuju turističku ponudu Beočina i značajno doprinose razvoju gastronomskog turizma.

“Opština Beočin se nalazi na jedinstvenom mestu, u zagrljaju Fruške gore i Dunava, što je značajan prirodni potencijal naše sredine. Imamo i bogatu kulturnu baštinu, a tu su i manastiri Rakovac i Beočin ali i brojne manifestacije koje okupljaju posetioce sa svih strana.” rekla je Janković podsetivši i na jedinstveni brend opštine Beočin - turističku manifestaciju Banoštorski dani grožđa, koja se održava već 27 godina.

Počeo prvi „GASTROMEET FEST“ u BeočinuPočeo prvi „GASTROMEET FEST“ u Beočinu

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakao je da Vojvodini nedostaje manifestacija, uprkos činjenici da ih ima preko hiljadu.

“Svako mesto bi trebalo da ima više manifestacija. Potencijal opštine Beočin je veliki, Fruška gora i Dunav su tu, a ovo je jedan od načina kako se gradi nova turistička destinacija. Drago mi je što danas svedočimo prvoj manifestaciji koja čini da Beočin bude jasno označen na turističkoj mapi AP Vojvodine", rekao je Ivanišević.

Počeo prvi „GASTROMEET FEST“ u BeočinuPočeo prvi „GASTROMEET FEST“ u Beočinu

Festival je danas okupio brojne lokalne proizvođače hrane i zanatlije ali i vrhunske kuvare sa zavidnim međunarodnim iskustvom koji će oba dana kuvati za posetioce.

U toku dana održava se i takmičenje u pripremi hrane kao i kulinarske “masterklas” radionice a kako organizatori najavljuju, u nedelju, 29. oktobra u planu je spremanje velikog nedeljnog ručka na najvećem smokeru na Balkanu.

GASTROMEET FEST se realizuje u organizaciji Centra za razvoj turizma i očuvanje sela a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Opštine Beočin i Turističke organizacije opštine Beočin.

foto: Ismet Ademovski, Opština Beočin
Sonja Babić Vejnović, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

-
-
-
-
-
-
-
-