Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 25. oktobar 2023.

Opština Beočin dobila sredstva Pokrajine za čišćenje divljih deponija u Rakovcu i Lugu

Opština Beočin dobila sredstva Pokrajine za čišćenje divljih deponija u Rakovcu i Lugu

U utorak, 24. oktobra u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo upriličena je dodela ugovora o bespovratnim sredstvima lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija na poljoprivrednom državnom zemljištu a Opština Beočin jedna je od 13 opština koje su dobile sredstva za ovu namenu.

Opština Beočin dobila sredstva Pokrajine za čišćenje divljih deponija u Rakovcu i LuguPrema rečima podsekretara Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Aleksandra Panovskog, za ovu namenu je iz budžeta pokrajine izdvojeno ukupno 320 miliona dinara a sredstva su dobili gradovi i opštine Zrenjanin, Žitište, Čoka, Ruma, Nova Crnja, Inđija, Novi Kneževac, Beočin, Sečanj, Odžaci, Alibunar, Irig i Bečej.

„Ovim projektima će sa divljih deponija u AP Vojvodini biti uklonjeno i odloženo blizu 125.000 kubnih metara otpada, čime će se osloboditi gotovo 25 hektara poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini“, naglasio je Panovski.

Potpisnik ugovora u ime Opštine Beočin bio je pomoćnik predsednice opštine Goran Pekez koji je istakao da su ovim ugovorom opredeljena sredstva u iznosu od 5 658 559 dinara za čišćenje divljih deponija nastalih na državnom poljoprivrednom zemljištu u Rakovcu i Lugu.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-