Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 25. oktobar 2023.

„GASTROMEET FEST“ za vikend u Beočinu

„GASTROMEET FEST“ za vikend u Beočinu

Prvi festival hrane „GASTROMEET FEST“ biće održan u Beočinu na platou kod Sportskog centra za vikend 28. i 29. oktobra.

„GASTROMEET FEST“ je nova manifestacija u turističkoj ponudi Beočina koju uz podršku Opštine Beočin i Turističke organizacije Beočin organizuje Centar za razvoj turizma i očuvanje sela.

Sa ambicijom da postane tradicionalni festival, cilj „GASTROMEET FEST“-a je očuvanje gastronomske i unapređenje turističke ponude Srema i Vojvodine ali i promovisanje svetske kuhinje kroz predstavljanje inovativnih pristupa u spremanju jela sa roštilja.

Posetioci će tokom dva dana imati priliku da uživaju u različitim sadržajima i pravoj ekspoloziji dobrih ukusa jer će za njih hranu pripremati kako mali lokalni proizvođači tako i vrhunski kuvari sa zavidnim međunarodnim iskustvom.

U ponudi festivala je i prodajni bazar hrane i pića kroz koji će biti predstavljena tradicionalna vojvođanska kuhinja, stari zanati i manufaktura, domaći proizvodi i oko 20 vrsta zanatskih piva kao i raznovrsna ponuda vinarija iz Srema.

Takođe, oba dana održavanja festivala od 15 časova organizatori najavljuju i otvaranje najvećeg smokera na Balkanu a u pripremi će biti oko 150 kilograma mesa.

U subotu, 28. oktobra održaće se i takmičarski deo pripreme dimljenih svinjskih rebaraca i pilećih krilaca a učesnici će hranu pripremati u smokerima i najmodernijim roštiljima što je, kako organizatori navode, samo po sebi atrakcija i jedinstvena prilika da se šira publika upozna sa ovim načinom i pristupom pripremi hrane.

U okviru takmičenja, očekuju se i ekipe iz susednih država dok će uzorke hrane ocenjivati međunarodni žiri sastavljen od vrhunskih kuvara iz zemlje i inostranstva.

Takođe u subotu, na programu su i „masterklas“ radionice i predavanja na temu gastronomije, degustacije hrane, nutricionizma i dr. a posetioci će moći da otkriju i male tajne velikih majstora kao i da dobiju savete o kombinovanju sireva sa pićem i hranom, slaganju hrane sa vinima, pivom i žestokim pićima i sl.

Radionice i predavanja održaće profesor i međunarodni kulinarski sudija Jordan Nastanović, poznati TV voditelj kulinarskih emisija i međunarodni instruktor i sudija HORECA sistema Hadži-Saša Mišić, član Asocijacije šefova kuhinje Srbije i najbolji kuvar 2022. godine u zemlji, Dragiša Stefanović Gile kao i međunarodno nagrađivani nastavnik gastronomije Goran Radivojević.

U nedelju, 29. oktobra nas na „GASTROMEET FEST“-u očekuje i revijalni deo programa gde će „nedeljani ručak“ uz kulinarske zvezde, pripremati i novinarske ekipe, brojni gosti, i kuvari.

„GASTROMEET FEST“ za vikend u Beočinu

Više o GASTROMEET FEST-u možete saznati na oficijelnim stranicama:

SATNICA FESTIVALA

SUBOTA, 28. OKTOBAR

NEDELjA, 29. OKTOBAR

-
-
-
-
-
-
-
-