Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 17. jul 2023.

Poseta „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“

Poseta „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“

Poseta „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“Predsednica opštine Beočin Biljana Janković posetila je danas „Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“ i tom prilikom se sastala sa predsednicom ovog udruženja Mirjanom Bogić, direktorkom Doma zdravlja „dr Dušan Savić Doda“ Verom Radosavljević kao i našim sugrađanima, članovima ovog udruženja.

Prema sprovedenom javnom konkursu namenjenom udruženjima građana, Opština Beočin opredelila je sredstva u iznosu od 180 000 dinara kao podršku radu beočinskom Društvu za borbu protiv šećerne bolesti a prema rečima predsednice udruženja Mirjane Bogić ova sredstva se uglavnom koriste za nabavku traka za kontrolu šećera i ostale potrebne opreme za rad sa pacijentima.

Poseta „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“Poseta „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“

„Naši sugrađani imaju mogućnost da svakog ponedeljaka u periodu od 8 do 10 časova, u prostorijama Udruženja dijabetičara na adresi Kralja Petra I B-3 dobiju besplatnu analizu šećera u krvi, izmere krvni pritisak i dobiju savete u vezi sa ishranom i terapijom.“, istakla je Bogić i zahvalila se Opštini Beočin na saradnji i podršci njihovom radu.

Ona je dodala da udruženje na godišnjem nivou sprovodi niz akcija koje imaju za cilj da podignu svest građana o dijabetesu kao problemu savremenog doba, te kroz stručna predavanja, promocije i rekreativna druženja redovno okupljaju članove.

Poseta „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“Poseta „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“

„Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“ osnovano je 1980. godine i predstavlja jedno od najstarijih udruženja ove vrste u Vojvodini. Danas broji oko 60 aktivnih članova i na raspolaganju je svim sugrađanima koji zahvaljujući podršci i saradnji sa beočinskim domom zdravlja mogu da obave sve preglede, dijagnostiku i dobiju stručne savete i terapiju u Beočinu.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-