Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 9. maj 2023.

U beočinskim školama pojačane mere bezbednosti koje će biti na snazi do daljnjeg/najavljene i tribine namenjene edukaciji roditelja i đaka

U beočinskim školama pojačane mere bezbednosti koje će biti na snazi do daljnjeg/najavljene i tribine namenjene edukaciji roditelja i đaka

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković i načelnik Policijske stanice Beočin Zoran Kuzmanov održali su sastanak sa direktorima osnovnih škola i ostalim nadležnim službama povodom analize aktuelne situacije i preduzetih mera bezbednosti u beočinskim školama.

U beočinskim školama pojačane mere bezbednosti koje će biti na snazi do daljnjeg/najavljene i tribine namenjene edukaciji roditelja i đakaSastanku su prisustvovali direktor Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu Dragan Mitić, direktorka Osnovne škole „Jovan Popović“ u Suseku Tatjana Krstić, vodnik I klase Vatrogsane brigade u Beočinu Marko Kukuruzović, direktorka Doma zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ Vera Radosavljević kao i pomoćnik predsednice opštine Beočin Goran Pekez.

Na sastanku su razmenjene informacije od značaja i predstavljene su sprovedene aktivnosti MUP-a u proteklim danima kao i mere koje su na snazi od ponedeljka u cilju prevencije nasilja i zaštite učenika i radnika u školama na teritoriji opštine Beočin.

Nakon tragičnih događaja koji su poslednjih dana potresli Srbiju, u školama je uvedena mera prisustva policajaca koji kontrolišu bezbednost svih učenika i zaposlenih. Prema rečima načelnika Policijske stanice u Beočinu Zorana Kuzmanova sve raspoložive snage MUP-a u potpunosti su angažovane, deluju preventivno i na raspolaganju su građanima.

U beočinskim školama pojačane mere bezbednosti koje će biti na snazi do daljnjeg/najavljene i tribine namenjene edukaciji roditelja i đakaU beočinskim školama pojačane mere bezbednosti koje će biti na snazi do daljnjeg/najavljene i tribine namenjene edukaciji roditelja i đaka

Načelnik Kuzmanov dodao je da je u Beočinu aktivirana operativna akcija „Školarac“ koja ima za cilj da podigne stepen opšte bezbednosti u školama i u njihovoj neposrednoj okolini kroz prisustvo policajaca ne samo u uniformama već i u civilu i koja će do daljnjeg biti na snazi.

Shodno tome u blizini škola može doći do povremenog legitimisanja građana i mole se svi za saradnju i razumevanje.

Istovremeno, MUP poziva sve građane koji poseduju bilo koju vrstu nelegalnog oružja da do 8. juna predaju isto u najbližoj policijskoj stanici ili da pozovu patrole koje će doći na adresu

i preuzeti oružje. Građani koji se odazovu ovom apelu u navedenom vremenskom periodu neće imati zakonske posledice za nelegalno posedovanje oružja.

Direktori škola istakli su da su školske pedagoške i psihološke službe pojačale oprez ali i da su u ovom trenutku posebno na raspolaganju učenicima i zaposlenima.

Shodno situaciji predložili su i uvođenje profesionalnih lica koje će vršiti obezbeđenje u školskim objektima u cilju prevencije nasilja i istakli da će se saradnja u pogledu razmene informacija sa MUP-om nastaviti.

Službe zdravstvene zaštite kao i vatrogasnih jedinica su takođe u pripravnosti i ponudile su saradnju u okvru svojih nadležnosti u cilju edukacije građana.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković ocenila je da je saradnja sa svim institucijama i službama na lokalu veoma dobra i da će se u aktivnosti i programe prevencije koji su u planu uključiti i predškolska ustanova kao i Crveni krst.

„Ovo je trenutak kada svi moramo da pokažemo odgovornost i zajedništvo kako bi delovali preventivno i bili na raspolaganju prvenstveno deci i građanima. Smanjenje vršnjačkog nasilja treba da bude dugoročni cilj a edukacija, razgovori i podrška deci i roditeljima stalni zadatak naše lokalne zajednice. Zahvalna sam svima na ponuđenoj saradnji, našim školama koje se odgovorno prilagođavaju novonastaloj situaciji a posebno policiji na svim preduzetim aktivnostima u proteklim danima.“, istakla je Janković.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu održe i tribine u beočinskim školama kako bi se podigla svest roditelja ali i dece o vršnjačkom nasilju i skrenula pažnja na protokole o bezbednosti koji mogu biti korisni građanima.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-