Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 18. april 2023.

Najava događaja - u sredu počinje 46. Smotra amaterskih pozorišta Srema

Najava događaja - u sredu počinje 46. Smotra amaterskih pozorišta Srema

I ovog proleća u organizaciji Centra za kulturu u Beočinu od 19. do 26. aprila biće održana „46. Smotra amaterskih pozorišta Srema“ koja će publici svojim programom predstaviti osam pozorišnih ostvarenja koja nam ove godine pored Beočina, dolaze iz Inđije, Rume, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Surduka i Pećinaca.

U sredu, 19. aprila u 19.30 časova u večeri otvaranja festivala posetioci će moći da pogledaju predstavu Jordana Cvetanovića „Terapija“ koja je u režiji Sekule Petrovića i izvedbi glumačkog ansambla KUD „Brile“ iz Beočina već osvojila srca domaće publike.

U četvrtak, 20. aprila od 19.30 časova na „Smotri“ će se predstaviti Kreativni centar „Artelje“ iz Inđije sa Šekspirovom „Ukroćenom goropadi“, u režiji Kristijana Markovića.

U petak, 21. aprila od 19.30 časova ista pozorišna trupa, Kreativni centar „Artelje“ iz Inđije igraće „Udavače“, pozorišno ostvarenje nastalo po motivima „Ženskih razgovora“ Duška Radovića, čiju adaptaciju i režiju potpisuje Teodora Marčeta.

Kako najavljuju organizatori, prvog dana vikenda, u subotu 22. aprila, u potpuno drugačijem ambijentu od 19.30 časova počinje predstava „Kafanske ispovesti“ Gradskog pozorišta iz Rume koja je rađena prema konceptu i u režiji Zoltana Fridmana.

U nedelju, 23.aprila na „Smotri“ će nastupiti glumci slovačkog pozorišta „VHV“ iz Stare Pazove sa „Kovačima“ Miloša Nikolića, u režiji Aleksandera Baka. Predstava počinje u 19.30 časova.

U ponedeljak, 24. aprila na repertoaru će se igrati dve predstave pa će tako publika od 18 časova imati priliku da pogleda predstavu u izvedbi dramske sekcije Mitrovačke gimnazije „Kako sam ponovo postao normalan“ u režiji Nikole Đurđevića i Stefana Vujasinovića.

Od 19.30 časova na sceni Kulturnog centra nastupiće ADP „Pepo Krsto“ iz Surduka sa predstavom „Velike makaze“ Gorana Radosavljevića, u režiji Dušana Radojčića.

Takmičarski deo ovogodišnje „Smotre“ zatvoriće Kulturni centar iz Pećinaca sa predstavom „Jelena- žena koje nema“, nastalom po tekstu Milice Piletić „Opet pakujemo majmune“ koja će se igrati u utorak, 25. aprila u 19.30 časova a čiju adaptaciju i režiju potpisuje Slobodan Stanković.

U sredu 26.aprila od 19 časova , selektor ovogodišnje „Smotre“ Milan Belegišanin saopštiće rezultate , nakon čega će u čast nagrađenih biti izvedena pobednička predstava festivala.

Ulaz na sve predstave tokom trajanja 46. Smotre amaterskih pozorišta Srema je i ove godine slobodan!

Dobrodošli!

Najava događaja - u sredu počinje 46. Smotra amaterskih pozorišta Srema

-
-
-
-
-
-
-
-