Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 30. decembar 2022.

Novogodišnja čestitka Predsednice opštine Beočin Biljane Janković

Novogodišnja čestitka Predsednice opštine Beočin Biljane Janković

Poštovni sugrađani,

Sa željom da Vas u susret predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima pozdravim, želela bih da istaknem da mi je bila čast što sam u proteklih šest meseci imala priliku da sa svojim kolegama i saradnicima radim na razvoju naše opštine u kome smo se trudili da na temeljima socijalno odgovorne politike uradimo najviše za građane ali i da pokrenemo nove projekte koji će značajno unaprediti funkcionisanje i održavanje naše lokalne zajednice.

Sa ponosom mogu da ukažem na činjenicu da ćemo u 2023. godini nastaviti da sprovodimo mere podrške obrazovanju naših najmlađih građana kroz besplatno pohađanje vrtića, besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola ali i da će lokalna samourava kroz neophodna ulaganja u objekte obrazovanja podržati stvaranje boljih uslova za razvoj školstva.

Sve navedeno je samo prvi korak jer smo rešeni da primere dobre praske pokažemo kroz krupne investicione projekte koji će u velikoj meri poboljšati našu infrastrukturu i stvoriti zdravu osnovu za dalji razvoj opštine Beočin, njenih javnih preduzeća, ustanova i celokupne lokalne zajednice.

Poslednjih meseci trudili smo se da osiguramo značajnu podršku našim javnim preduzećima, kroz početne nabavke opreme, donacije i ulaganja.

U susret novoj grejnoj sezoni, opština je omogućila nabavku grejnog kotla za JP „Toplana“ na koji je ovo preduzeće čekalo više od decenije a vrednost opreme je više od 36 miliona dinara. Nastojali smo da u vremenu energetske krize putem vaučera omogućimo sugrađanima sa najmanjim primanjima subvencije za ogrev i pružimo mogućnost olakšanog plaćanja računa za grejanje.

Istovremeno, javnom komunalnom preduzeću „Beočin“ smo pružili podršku u radu kroz značajnu donaciju kamiona, cisterne i kontejnera za odlaganje otpada ali i podsticaj da efikasno uđe u proces neophodnog restrukturiranja i plana rada za 2023. godinu.

Pokrenuli smo investicioni plan u sportska i dečija igrališta na teritoriji cele opštine koji će obeležiti godinu pred nama kao i asfaltiranje ulica u Beočin gradu i gotovo svim okolnim mesnim zajednicama.

Odlučni smo u nameri da kvalitetno i u što kraćem roku završimo projekte koji su na višegodišnjoj listi prioriteta naših ustanova pa će tako Beočin u narednom periodu dobiti i potpuno rekonstruisan centralni vrtić, renovirani unutrašnji prostor Kulturnog centra, završetak radova na školi u Rakovcu ali i velike radove na školskim objektima u Beočinu i Čereviću.

Najveći kapitalni projekat koji će biti pokrenut u 2023. godini je važna investicija u našu fabriku vode čija je vrednost čak 500 miliona dinara.

Drago mi je što u ovim namerama mi nismo sami i što su naše ideje i potrebe prepoznate od svih pokrajinskih i republičkih institucija koje su nam ukazale poverenje i dale snažnu podršku kako bi osigurali održivi razvoj Beočina kroz značajna ulaganja.

Verujem da će odgvornost kojom pristupamo radu i rešavanju pitanja građana biti prepoznata kao važna promena koja nam je svima potrebna i da ćemo kroz dijalog, saradnju i razmenu najboljih ideja raditi zajedno na razvoju naše opštine!

U 2023. godini Vama i Vašim porodicama želim mnogo međusobne podrške, lične i poslovne uspehe, mir i ono najvažnije, dobro zdravlje!

Srećna Nova godina i božićni praznici!”

Biljana Janković,

predsednica opštine Beočin

Novogodišnja čestitka Predsednice opštine Beočin Biljane Janković

-
-
-
-
-
-
-
-