Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 8. septembar 2022.

Radni sastanak sa savetnikom ministarstva kulture i informisanja Zoranom Vapom

Radni sastanak sa savetnikom ministarstva kulture i informisanja Zoranom Vapom

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković danas je na radnom sastanku u svom kabinetu ugostila savetnika potpredsednice Vlade i ministarke kulture i informisanja Zorana Vapu sa kojim je razgovarala o mogućnostima raspodele sredstava koje je Beočin dobio na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu“.

Tema sastanka bila je analiza stanja i mogućnosti finansiranja obnove pozorišne scene i bioskopske sale kao i preostalog dela sedišta na galerijama u prostoru Doma kulture u Beočinu.

Radni sastanak sa savetnikom ministarstva kulture i informisanja Zoranom VapomRadni sastanak sa savetnikom ministarstva kulture i informisanja Zoranom Vapom

Sastanku su prisustvovali i direktorka Centra za kulturu, sport i turizam Ivana Brankov i rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije OU Beočin Dragan Gligorić.

„Obnova unutrašnjeg prostora našeg Doma kulture podjednako je važna kao i uređenje njegove spoljašnjosti i okoline. Imajući u vidu da su ovo projekti velike vrednosti, od izuzetnog je značaja da im pristupimo planski i da u svakoj fazi koristimo pomoć i smernice Ministarstva kako bi u narednom periodu uspeli da realizujemo sve ideje koje imamo za ovaj prostor.“, istakla je predsednica Janković nakon održanog sastanka.

Podsetimo, konkurs „Gradovi u fokusu“ pruža priliku jedinicama lokalnih samouprava da u saradnji sa ustanovama kulture unaprede svoje kapacitete pa je tako Centar za kulturu sport i turizam opštine Beočin nakon rekonstrukcije ulaznog platoa i renoviranja partera u velikoj sali dobio još 7 000 000 dinara koji će uskoro biti preusmereni na njegovo dalje uređivanje.

-
-
-
-
-
-
-
-