Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 2. septembar 2022.

Podeljen školski pribor romskoj deci i đacima

Opština Beočin dobila sredstva pokrajine za rešavanje problema divljih deponija u Suseku i Lugu i za kanalizaciju otpadnih voda u Suseku

Danas je u Opštini Beočin u organizaciji Mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma upriličena podela školskog pribora koju je lokalna samouprava i ove godine svojim budžetom obezbedila za 188 romskih učenika i dece.

Opština Beočin dobila sredstva pokrajine za rešavanje problema divljih deponija u Suseku i Lugu i za kanalizaciju otpadnih voda u Suseku

Operativnim planom za socijalnu inkluziju Roma predviđena je podrška učenicima od drugog do osmog razreda koji pohađaju dve osnovne škole na teritoriji opštine Beočin kao i romskoj deci koja su polaznici pripremne grupe Predškolske ustanove „Ljuba Stanković“.

Podelu školskog pribora realizovali su koordinator za romska pitanja Ismet Ademovski, članica Mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma Sanja Jakopović, članica Tima i Opštinskog veća za nacionalne manjine Jasna Jandrić kao i pedagoški asistent Feruz Drmaku.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković i član Opštinskog veća Milovan Starčević obišli su svoje kolege, pozdravili prisutnu decu i njihove porodice i učestvovali u podeli paketa koje je Opština namenila povodom početka školske godine romskoj deci.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim članovima Mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma na angažovanju i dobroj saradnji!

-
-
-
-
-
-
-
-