Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, septembar 2022.

Za vikend počinju 26. „Banoštorski dani grožđa“

Za vikend počinju 26. „Banoštorski dani grožđa“

Manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ kojom se tradicionalno najavljuje početak berbe na severnim padinama Fruške gore održaće se 26. put predstojećeg vikenda 3. i 4. septembra.

Organizatori su i ove godine najavili bogat i raznovrstan izložbeni, kulturni i zabavni program koji će na dobar način predstaviti ponudu lokalnih vinara, udruženja i gastronomsku ponudu tradicionalnih sremačkih specijaliteta.

Posetioci će imati priliku da uživaju u defileu učesnika i velikoj izložbi vina, nastupima lokalnih tamburaških sastava i muzičkom programu u okviru koga nas u prvoj večeri očekuje kocert Aleksandre Mladenović.

Za namlađe posetioce u Banoštor nam ovog vikenda stiže i luna park kao i najbolji licideri koji će svojim šarolikim štandovima i poslasticama zasladiti druženje u predstojećim danima grožđa.

Poznati kao dobri domaćini Banoštorci pozivaju goste i na druženje uz Dunav i lovački paprikaš i kuvanje pudarca uz pratnju tamburaša.

Svečano otvaranje 26. „Banoštorskih dana grožđa“ je u subotu, 3. septembra u 14 časova. Manifestacija će biti otvorena tradicionalnim defileom učesnika koji svake godine prolazi selom za uspešnu berbu i dobar rod grožđa.

Manifestaciju organizuje Mesna zajednica Banoštor uz podršku Centra za kulturu sport i turizam opštine Beočin i pokroviteljstvo Skupštine opštine Beočin.

Dobrodošli!

-
-
-
-
-
-
-
-