Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 2. februar 2024.

Beočinski Dom zdravlja dobio akreditaciju na sedam godina

Beočinski Dom zdravlja dobio akreditaciju na sedam godina

Dom zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ iz Beočina u proteklom periodu završio je proces akreditacije sa najvišim ocenama i pozitivnim izveštajem spoljašnjih ocenjivača Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Ovim povodom danas je upriličena dodela sertifikata o akreditaciji koji je v.d. direktorki ustanove Dr Veri Radosavljević ispred Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova uručio edukator Vlado Davkovski.

Beočinski Dom zdravlja dobio akreditaciju na sedam godinaBeočinski Dom zdravlja dobio akreditaciju na sedam godina

U procesu akreditacije beočinskog Doma zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ učestvovalo je ukupno 15 timova u kojima su bili zastupljeni predstavnici zaposlenih u svim oblastima rada i područja delovanja. Nakon saradnje sa spoljnjim ocenjivačima i monitoringom rada i funkcionisanja, članovi Komisije za akreditaciju dali su pozitivnu ocenu na osnovu koje je Agencija izdala sertifikat o akreditaciji na najduži mogući period od sedam godina.

Prema rečima v.d. direktorke doma zdravlja Dr Vere Radosavljević ovaj uspeh je plod rada i posvećenosti svih članova kolektiva koji vredno i odgovorno rade svoj posao.

Beočinski Dom zdravlja dobio akreditaciju na sedam godina„Dobiti akreditaciju na maksimalnih sedam godina je velika čast ali i pohvala za naš kolektiv i verujem da ćemo opravdati ne samo poverenje komisije već i poverenje naših pacijenata. Naš cilj je da još više unapredimo zdravstvenu zaštitu i kvalitet usluga ali i da pojačamo preventivne preglede građana opštine Beočin kao i da radimo na njihovoj edukaciji. Zahvaljujem se svim članovima Komisije za akreditaciju na saradnji i sugestijama koje su dali, gospodinu Davkovskom koji nas je vodio kroz ceo proces i svim članovima našeg kolektiva koji su zajedno sa mnom uložili veliki trud.“, rekla je Radosavljević.

Zakonom o zdravstvenoj zaštiti u Srbiji je uvedena obavezna akreditacija zdravstvenih ustanova od 2009. godine a set akreditacijskih standarda obuhvata različite standarde lečenja pacijenata u opštoj medicini, ginekologiji, pedijatriji, polivalentnoj patronaži, standardima kliničke podrške – laboratorijske i radiološke dijagnostike kao i nekliničke standarde u zdravstvu.

Kako je istakao Vlado Davkovski, ovo je „vetar u leđa“ beočinskom domu zdravlja koji je postavio dobar sistem rada a sada samo treba raditi na njegovom održavanju i unapređenju.

„Zadovoljni smo saradnjom i onim što smo imali priliku da vidimo u Beočinu jer mnoge male sredine nemaju toliki spektar usluga koje pružaju pacijentima a ovde se vidi veliki napor da se to održi. Agencija za akreditaciju će nastaviti da prati vaš rad u svim segmentima kroz redovne i vanredne posete te očekujemo da ćemo i u tom smislu dati dobre rezultate. Direktorki Radosavljević i svim članovima kolektiva danas čestitam na dobro urađenom poslu.“, rekao je Dakovski.

foto: Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-