Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 2. februar 2024.

Beočin ove godine domaćin finala „Trofeja Kupa Evrope“ u stonom tenisu

Beočin ove godine domaćin finala „Trofeja Kupa Evrope“ u stonom tenisu

Stonoteniski klub „Radnički“ i opština Beočin biće domaćini finala „Trofeja Kupa Evrope“ za muškarce i za žene, odlučio je Izvršni odbor Evropske stonoteniske unije na sednici održanoj u Skoplju, za vreme Evropskog prvenstva u kategoriji do 21 godine.

Srpski predstavnik ponudio je najbolje uslove u konkurenciji više kandidata, a turnir će se održati u periodu od 30. maja do 2. juna ove godine u Sportskom centru „Beočin“.

Beočin ove godine domaćin finala „Trofeja Kupa Evrope“ u stonom tenisu„Velika čast za opštinu Beočin i za naš klub. Prošle sezone bili smo domaćini jedne od grupa prve faze, a sada smo dobili priliku da ugostimo sve ekipe u završnom delu u obe konkurencije. Nova prilika da pokažemo da je Beočin stonotenisko mesto, ali i da svi ljubitelji stonog tenisa u Srbiji uživaju u najmasovnijem klupskom evropskom takmičenju novog milenijuma u našoj zemlji.“, rekao je predsednik kluba Mijodrag Grandić.

Kako je najavio direktor turnira Dan Fracile, u ovogodišnjem takmičenju učestvovaće ukupno 20 ekipa iz 13 zemalja i to 12 muških, među kojima je i srpski šampion „Radnički“ iz Beočina, kao i osam ženskih ekipa. Svi oni imaće priliku da odmere snage u tri takmičarska dana na četiri stola.

„Pripreme za turnir su počele. Imaćemo oko 150 ljudi, igrača, trenera, službenih lica gde će biti dosta angažovanih iz naše zemlje. Iz ETTU su najavili dolazak tročlane ekipe, možda nas poseti i predsednica Ina Jozepson, sa kojom sam se čuo i koja nosi sjajne utiske kada smo organizovali Top 12 Liga Evrope 2021. Ponudićemo nikada bolji televizijski prenos na bazi veštačke inteligencije sa najmodernijom analitikom. Dovešćemo mnogo dece, napravićemo promociju na razne načine jer želimo da ovakvi događaji budu uzrok punjenja sale decom u svim mestima naše zemlje. To je naša misija!“, rekao je Fracile.

Podsetimo, „Radnički“ se do završnog turnira plasirao osvajanjem trećeg mesta na kvalifikacionom turniru održanom na Malti u decembru prošle godine gde je savladao našeg drugog predstavnika ovog takmičenja, ekipu niškog „Železničara“. Beočinci su tim plasmanom ponovili uspeh iz sezone 2022/23.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-