Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 30. januar 2024.

U opštini Beočin uručeni ugovori o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

U opštini Beočin uručeni ugovori o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković uručila je danas ugovore o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova privrednim subjektima i građanima koji su prema javnom pozivu ostvarili pravo na učešće u ovom programu.

Nakon sprovedenog konkursa Opštine Beočin, sredstva za sufinansiranje ostvarilo je 49 domaćinstava i 10 privrednih subjekata koji ulaze u postojeću ponudu firmi koje građani mogu da angažuju prilikom sprovođenja mera energestke sanacije.

U opštini Beočin uručeni ugovori o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanovaU opštini Beočin uručeni ugovori o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Janković je ovom prilikom istakla da je za podršku građanima ovim programom izdvojeno ukupno 7 miliona dinara od kojih je Opština Beočin iz svog budžeta opredelila 3,5 miliona dinara dok je Ministarstvo rudarstva i energetike opredelilo još toliko.

U opštini Beočin uručeni ugovori o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova„Ovo je treća godina da Opština Beočin sprovodi mere energetske sanacije i drago mi je da se kod nas uspostavlja kontinuitet i dobra praksa pružanja ovakvih usluga putem javnih konkursa. Odziv sugrađana je dobar i sve je više zadovoljnih korisnika koji po povoljnijim uslovima mogu da zamene vrata, prozore, postave izolaciju, ugrade efikasne kotlove i solarne panele.“, rekla je Janković.

Ona je dodala da je dodatna povoljnost za firme da kada jednom potpišu ugovor o saradnji na sprovođenju mera energetske sancije, ne moraju ponovo da prijavljuju učešće po narednim javnim pozivima a sugrađani koji nisu u ovom krugu konkurisali imaće mogućnost da se prijave i tokom 2024. godine.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-