Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
26 °C  54 % Делимично облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Баноштор, 30. јун 2018.

Међународни Дан Дунава

Међународни Дан Дунава

Међународни Дан Дунава, традиционална манифестација са циљем очувања и заштите реке Дунав друге по величини у Европи, дуге 2850 км, обележен је по седми пут у Баноштору.

Међународни Дан ДунаваМеђународни Дан Дунава

Ова манифестација посвећена Дунаву који протиче кроз 14 земаља, потписника Међународне конвенције о сарадњи на заштити и одрживом коришћењу реке Дунав, са преко 120 милиона становника насељених у њеном сливу, едукативног је и промотивног карактера највећим делом намењена  деци и омладини свих узрасних категорија. Дунав је велики економски потенцијал за бројне садржаје, а нарочиту вода као посебан природни ресурс чијем се очувању све више посвећује пажња и у његову заштиту укључене су и бројне инстутуције, а сваке године број градова и партнера који се укључују у ову кампању је све већи.

Међународни Дан ДунаваМеђународни Дан Дунава

Под покровитељством општине Беочин и домаћином Месном заједницом Баноштор уз учешће Покрајинског завода за заштиту природе и Националног парка „Фрушка Гора“, припадника Речне флотиле, бројних донатора и спонзора, удружења и спортских клубова дан је испуњен интересантним и занимљивим садржајима за све посетиоце.

Међународни Дан ДунаваМеђународни Дан Дунава

У основном едукативном делу на практичан и деци примерен начин говорило се о реци као животној заједници у којој сваки сегмент има значај за природу. За најмлађе ученике, поред вожње чамцем, биле су организоване игре у песку и ликовна радионица у којој су деца по свом виђењу осликавала чамце. Велику помоћ и подршку пружиле су при томе основне школа са територије општине Беочин и њихове наставнице и васпитачице које су више од стотину деце водиле кроз ову радионицу. Децу су забављали и аниматори, одигран је  фудбалски турнир четири пријављене екипе и такмичење у риболову. Поред бројних излагача и домаћих удружења жена из Сусека, Бразилије, Раковца, Луга  удружење жена „Јана“ је за посетиоце припремило је 3000 крофни, којим су засладиле ову манифестацију и угостили све посетиоце, били су изложени и други атрактивни производи домаће рукотворине, а посебно из богате традиционалне кухиње овог краја, јела и пића, нарочито вина и ракије по чему је и познат овај крај.

Међународни Дан ДунаваМеђународни Дан Дунава

Посебно атрактиван такмичарски део програма и манифестације коју је овога пута посетило преко 3.000 посетилаца био је у поподневним сатима у коме се 40 екипа огледало у кувању котлића рибље чорбе, а целодневни програм употпуњен је и завршен концертом групе Бренд бенд у касним вечерњим сатима.

Међународни Дан ДунаваМеђународни Дан Дунава

Међународни Дан ДунаваМеђународни Дан Дунава

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-