Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
28 °C  42 % Делимично облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 31. мај 2016.

Амбасадор Републике Хрватске Гордан Маркотић и делегација хрватских привредника посетили Општину Беочин

Ритам Европе је ритам сарадње

Ритам Европе је ритам сарадње

Повод за сусрет је фестивал „Србија у ритму Европе” на којем свако наше место представља неку од европских земаља, а Беочин ће представити Хрватску. Председник општине Беочин Митар Милинковић, са беочинским привредницима дочекао је хрватску делегацију, а осим фестивала, тема састанка била је сарадња малих и средњих предузећа две државе, као и могуће заједничко аплицирање за ИПАРД фондове Европске уније.

Ритам Европе је ритам сарадњеРитам Европе је ритам сарадње

- Разговарали смо о фабрици цемента „Лафарж”, пољопривреди, виноградарству, али и о бољој сарадњи, размени искустава партнера из две државе. Беочин има шта да понуди, а желимо да инвеститори дођу у нашу општину, како би и младе вратили у наша насеља – саопштио је Милинковић након састанка

Ритам Европе је ритам сарадњеРитам Европе је ритам сарадње

Указујући да будућност наших држава лежи у сарадњи малих и средњих предузећа амбасадор Маркотић је нагласио: - Сматрам да заједно треба да аплицирамо за ИПАРД фондове када за то дође време, као и да српски пољопривредници могу доста научити о предприступним фондовима из којих је Хрватска добила много, а уласком у ЕУ још много више.

Ритам Европе је ритам сарадњеРитам Европе је ритам сарадње

На фестивалу „Србија у Ритму Европе” који ће публика моћи да прати 19. јуна од 17 часова на РТС2, Беочин ће с песмом „Иде ми” хрватске поп-певачице Данијеле Мартиновић, представљати седам девојчица у групи под називом „Грације из Беочина”, међу којима и ученица шестог разреда Основне школе „Јован Грчић Миленко” из Беочина, Софија Лукић. - Немам никакву трему, јер певам од малих ногу и већ сам се такмичила на разним фестивалима - каже Лукићева и додаје да је фестивал замишљен као дечија Евровизија, на којем се деца осим такмичења и друже. Осим Софије, Беочин ће на фестивалу представљати и ученица осмог разреда Тамара Мали, и ученица седмог разреда Жељана Ћорић, као и плесачице. Половина прихода од гласова који ће се слати СМС порукама намењена је општини из које долазе победници, а Беочинци се надају да ће победити управо њихове „Грације”. Новац је намењен школама, а очекује се приход од око четири милиона динара.

Ритам Европе је ритам сарадњеРитам Европе је ритам сарадње

- Фестивал је значајан, јер је највећа дечија манифестација у нашој земљи у невладином сектору, подржавају је и амбасадори двадесет држава, који желе да поруче да границе не постоје и да сви стремимо за бољу будућност наше деце - каже директор канцеларије за конекцију са Амбасадама ЕУ у Београду Давид Макевић. Извршни директор фестивала „Србија у ритму Европе” Игор Карадаревић каже да се нада да ће победу однети беочинске девојчице, како би се фестивал следеће године одржао у Хали спортова у Беочину.

Ритам Европе је ритам сарадњеРитам Европе је ритам сарадње

- Ово радимо због будућности наше деце. Нека све почне песмом и игром, а нека у будућности обављају важне послове и задатке и нека се заврши успехом - каже Карадаревић.

Сусрет привредника

У хрватској делегацији били су председница Хрватског пословног клуба и маркетинг менаџер Миленијум осигурања Марија Радуловић, власник фирме „Пре принт” из Новог Сада Станко Крстин, директорица Представништва Луке Ријека у Београду Драгица Пикула, извршна директорица „Корд” магазина из Београда Маја Видаковић и директор представништва „Кончара” у Београду Владо Орешковић. Са њима су разговарали о могућој сарадњи беочински привредници Миленко Милинковић, Милан Ковачевић и Зоран Рајак, који су напоменули да први пут присуствују било каквим састанцима у Општини, на које их уназад деценију, нико није позивао.

Дневник, Маша Стакић

Ритам Европе је ритам сарадњеРитам Европе је ритам сарадње

Ритам Европе је ритам сарадњеРитам Европе је ритам сарадње

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-