Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
26 °C  84 % Претежно облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Нови Сад, 29. децембар 2014.

Додељени сертификати полазницима обуке за програмско буџетирање

Додељени сертификати полазницима обуке за програмско буџетирање

Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски уручио је данас сертификате представницима локалних самоуправа из Војводине који су учествовали на радионицама под називом “Интеграција планирања и програмског буџета”.

Ресорни секретар честитао је свима који су учествовали у овој обуци, јер су искористили шансу која је дата локалним самоуправама да им омогући лакше и ефикасније пословање. Он је нагласио да је циљ ових обука био да се припреми регулатива за имплементацију и створе технички и финансијск инструменти за њено спровођење у дело, како би се програмско буџетирање почнело примењивати од следеће године.

Додељени сертификати полазницима обуке за програмско буџетирањеДодељени сертификати полазницима обуке за програмско буџетирање

- Поносни смо на чињеницу што смо у Војводини успели да постигнемо да у овом тренутку 43 града и општине у Војводини имају актуелну стратегију развоја 2014-2020, док ће две морати да ураде ревизију – истакао је секретар Бугарски и додао да једино највећа и најмања општина Нови Сад и Мали Иђош још увек немају урађене стратегије развоја, али се нада да ће и оне то учинити ускоро.

Како је истакао покрајински секретар Бугарски, важна је чињеница да у свим градовима и општинама у Војводини постоји институција која се бави локалним и економским развојем, као и систем комуникације са грађанима, јер локалне смоуправе морају да буду услужни сервис грађана.
- И у наредној години остаћемо посвећени циљу да подижемо конкурентност градова и општина у Војводини, и да пружамо подршку локалној администрацији зарад лакше и боље организације. У сарадњи са НАЛЕД-ом допринеће се процесу сертификације повољног пословног окружења и квалитетнијем животу грађана – нагласио је секретар Бранислав Бугарски.

Додељени сертификати полазницима обуке за програмско буџетирањеДодељени сертификати полазницима обуке за програмско буџетирање

Ове радионице за представнике локалних самоуправа у Војводини, одржане су у оквиру пројекта "Унапређење локалних и регионалних јавних политика: од стратешког плана до програмског буџета", који је спровео Покрајински секретаријат за међурегионалу сарадњу и локалну самоуправу у сарадњи са Српским менаџмент центром у току септембра и новембра ове године.

Обуку за програмско буџетирање су испред општине Беочин похађале начелница Општинске управе Катарина Остојић Илић, шефица Службе за финансије Марина Прекогачић и шефица Службе за локално економски развој Десанка Јовичић, и њима су на данашњој свечаности уручени сертификати.

Извор: http://www.vojvodina.gov.rs/

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-