Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
24 °C  65 % Претежно облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Грабово, 7. јул 2019.

У Грабову обележен Дан Месне заједнице

У Грабову обележен Дан Месне заједнице

У Грабову обележен Дан Месне заједницеУ Грабову је у недељу, 7.јула у присуству више десетина грађана, мештана села и гостију, потомака и родбине некадашњих становника и учесника трагичних ратних догађања тога времена, на пригодан и свечан начин обележен и прослављен Дан Месне заједнице. Обележавању Дана Месне заједнице присуствовале су све структуре локалне заједнице као и бројни потомци Грабовчана страдалих у тешким ратним временима.

У лепо уређеном, реновираном простору спомен обележја, након парастоса, освештања споменика жртава фашистичког терора, полагања венаца и цвећа, интонирања химне и минута ћутања, присутнима се обратио председник Скупштине општине Беочин Зоран Стокућа.

У Грабову обележен Дан Месне заједницеУ Грабову обележен Дан Месне заједнице

У говору су евоциране успомене на трагична догађања мештана села у којима је страдало близу 300 његових житеља. Село је већ на самом почетку рата спаљено, а најтрагичнији догађај била је рација и одвођење свих одраслих особа које су се затекле у селу у сремскомитровачку казниону 21. августа 1942. године и стрељање свих мушкараца. Село је у току рата спаљивано још два пута.

Присутнима се обратио и председник Савета Месне заједнице Милан Јелић, захваливши се свима на одзиву који су својим присуством увеличали овај за село значајан дан и датум који се обележава од 1961. године. Тако је и ове године, као и свих претходних година одата почаст и захвалност свим пострадалима тога доба и времена како се те страхоте и страдања никада не би заборавила, а жртве памтиле, цениле и поштовале.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-