Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
26 °C  30 % Ведро
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 18. јануар 2018.

Општина Беочин поново међу добитницима пројеката у оквиру Exchange 5 програма

Општина Беочин поново међу добитницима пројеката у оквиру Exchange 5 програма

У општинској управи Беочин је у петак, 18. јануара 2019. одржан први партнерски састанак на пројекту „Имовина локалне самоуправе - важна карика локалног економског развоја Фаза II“ који  спроводе општина Беочин, општина Шид и Центар за равномерни регионални развој - ЦенТриР, а финансира га Европска унија кроз грант шему Exchange 5 програма. Састанку су присуствовали представници општине Беочин на челу са Луком Апићем, помоћником председника општине, затим представници општине Шид предвођени Ромком Папугом, замеником начелника општинске управе и Ванеса Белкић, извршна директорка ЦенТриР-а.

Општина Беочин поново међу добитницима пројеката у оквиру Exchange 5 програмаОпштина Беочин поново међу добитницима пројеката у оквиру Exchange 5 програма

Општи циљ пројекта је подстицање локалног економског развоја и унапређење пружања јавних услуга грађанима и бизнис сектору успостављањем ефикаснијег управљања општинском имовином. Пројекат је наставак истоименог пројекта имплементираног кроз програм ЕУ Exchange 4, током кога су Беочин и Шид значајно унапредили постојеће стање у области управљања општинском имовином и уписали право јавне својине на више од 4.500 јединица непокретности. Овај пројекат ће додатно унапредити претходно постигнуте резултате  унапређењем нормативног оквира за управљање општинском имовином и успостављањем процедура за пренос права коришћења општинске имовине на друге локалне институције/установе, као и формирањем базе података о земљишту у јавној својини и јачањем капацитета локалних службеника у области управљања имовином. Поред овога, пројекат ће омогућити упис података о општинској имовини у Централни регистар непокретности у јавној својини који води Републичка дирекција за имовину, што је и законска обавеза свих титулара и корисника јавне својине. За обе општине од посебног значаја биће и процена тржишне вредности укупно 200 непокретности, као и израда пројектно -техничке документације за укупно 15 нелегално изграђених објеката јавне намене које је потребно озаконити. У Беочину ће се отићи и корак даље, те ће бити изведено геодетско снимање подземних инсталација - 2,5 км топловода и 7,5 км водовода, како би се ове мреже уцртале у катастар што ће умногоме олакшати одржавање ових комуналних мрежа у будућности.

Општина Беочин поново међу добитницима пројеката у оквиру Exchange 5 програмаОпштина Беочин поново међу добитницима пројеката у оквиру Exchange 5 програма

Ово је четврти по реду пројекат који Општина Беочин спроводи у оквиру Exchange програма који је намењен подршци локалним самоуправама у процесу спровођења реформских процеса на путу европских интеграција. Колико је значајан овај успех најбоље говори податак је општина Беочин најмања локална самоуправа међу укупно 18 градова и општина којима су одобрени пројекти просечне вредности око 165.000 евра. Вредност пројекта који ће Беочин, Шид и ЦенТриР спроводити у наредних 15 месеци износи 166.089,17 евра, од чега донација Европске уније износи 149.480.25 евра (90%).

Exchange 5

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-