Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
27 °C  66 % Делимично облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 19. мај 2018.

Черевић у Мају

Черевић у Мају

Већ осму годину за редом, Удружење жена “Моје селанце“ из Черевића, под покровитељством Општине Беочин, организује манифестацију под именом „Черевић у мају“. Циљ манифестације  је очување традиције и културне баштине овог краја како стари занати неби пали у заборав, а догађај је обележио долазак преко двадесет излагача, из Моровића, Беркасова, Беочин села, Раковца, Бразилије, Баноштора и наравно Черевића.

Черевић у МајуЧеревић у Мају

Сама манифестација те врсте веома је битан догађај за ово па и свако друго село, његову општину и све њихове грађане. Исти је отворио председник Скупштине општине Беочин Зоран Стокућа и председница Савета МЗ и Удружења жена „Моје селанце“ Мара Петковић који су у обраћању истакли бригу и помоћ општинских структура, на челу са председником општине Беочин, Митром Милинковићем, у неговању традиције културе и обичаја у општини Беочин кроз овакве манифестације  и слична догађања.

Черевић у МајуЧеревић у Мају

Програм манифестације је био богат и шаренолик. Својим кореографијама у програму су се представили КУД „Бриле“ из Беочина, тамбурашки оркестар истог друштва, дечија група и ветарани као и фолклорни ансамбл из Раковца. Овај програм увеличала су и деца из Предшколске установе „Љуба Станковић“, оделења  из Черевића, а посебан утисак на манифестацији оставили су полазници музичке школе "Music star" из Беочина. Поред богате поставке ручних радова, слика, сувенира и других производа домаће радиности, гости манифестације посебно су могли да уживају уз вруће домаће крофне које су месиле и пекле на самој манифестацији вредне жене черевићког удружења. И овом приликом, и поводом обележавања међународне манифестације „Ноћ музеја“, Завичајни музеј у Черевићу као и сваке године био је отворен за све посетиоце где је госте дочекао хор домаћина „Миленко“ из Черевића чијим наступом је и манифестација била званично завршена.

Сви  излагачи, учесници на манифестацији, извођачи програма и гости, у просторијама храма Светог Саве имали су уприличену вечеру, традициони домаћи пасуљ, тако да вече је завршено пријатним дружењем и лепим жељама за поновно виђење следеће године на деветој манифестацији, „Черевић у мају 2019“.

-
-
-
 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-