Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
26 °C  74 % Делимично облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 16. мај 2018.

Подела пензионерских картица у општини Беочин

Подела пензионерских картица у општини Беочин

У Беочину је почела подела пензионерских картица. Промотивно, данас у просторијама ПИО, експозитуре у Беочину, пензионерима су картице уручили директор филијале ПИО фонда Нови Сад Илија Шакић и заменик председника општине Беочин Миланко Бјелобрк.

Реч је о врсти помоћног документа који ће сваком пензионеру служити за доказивање пензионерског статуса.

Подела пензионерских картица у општини БеочинПодела пензионерских картица у општини Беочин

Сви садашњи, али и сви будући пензионери, постаће власници пензионерске картице. Нови документ издаваће Фонд за пензијско и инвалидско осигурање. Реч је о врсти помоћног документа који ће сваком пензионеру у нашој земљи служити за доказивање пензионерског статуса. Увођењем нових картица лични подаци сваког пензионера биће заштићени.

Картице ће бити важне, јер ће бити погодне и за коришћење у ситуацијама када им тај статус обезбеђује одређене попусте. До сада су у те сврхе користили искључиво пензијске чекове на којима се налазе лични подаци, тако да ће убудуће пензионерске картице у тим ситуацијама заменити пензијске чекове. Пензионере неће коштати израда ни динар, чак ни поштарину неће плаћати.

Циљ издавања пензионерских картица јесте замена за личне документе, пре свега, с којим ће пензионери доказивати свој статус а да не показују лична документа.

Подела пензионерских картица у општини БеочинПодела пензионерских картица у општини Беочин

На тај начин пензионер ће увек моћи да докаже свој статус, где год да се нађе, а што је важније, моћи ће и да оствари бенефите и попусте. Јер, Фонд ПИО већ има бројне организације са којима има договор о пензионерским попустима.

Свако ко се буде пензионисао у току 2018, већ и сваке наредне године добиће своју картицу, и то уз решење о пензионисању.

Приликом јучерашњег представљања пензионерских картица, заменик председника општине Беочин, Миланко Бјелобрк, је позвао све друштвено-одговорне компаније, институције и установе да се придруже општини Беочин како би направили пакет подршке пензионерима.

-
-
-
 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-