Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
20 °C  49 % Претежно облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 5. април 2018.

Одржана 16. редовна седница Скупштине општине Беочин

Одржана 16. редовна седница Скупштине општине Беочин

Одржана 16. редовна седница Скупштине општине БеочинДанас је у општини Беочин одржана 16. редовна седница Скупштине општине Беочин, а том приликом донето је и више значајних Одлука и Решења којима се унапређује рад и функционисање локалне самоуправе и читаве локалне заједнице. Седницом Скупштине општине, у присуству председника општине Беочин, Митра Милинковића, одборника, чланова Општинског већа, представника јавних предузећа и Општинске управе, председавао је председник СО Беочин Зоран Стокућа.

Одржана 16. редовна седница Скупштине општине БеочинОдржана 16. редовна седница Скупштине општине Беочин

Поред  Локалног антикорупцијског плана за општину Беочин, Предлога Решења о прихватању Годишњих извештаја ликвидационих управника јавних предузећа "Грађевинско земљиште и путна привреда" и "Спортско пословни центар" Беочин у ликвидацији, Решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Годишњег програма пословања Јавног комуналног предузећа “Беочин“ Беочин на седници су усвојене и одлуке о завршетку стамбене зграде у непосредној близини Спортско пословног центра.

Одржана 16. редовна седница Скупштине општине БеочинОдржана 16. редовна седница Скупштине општине Беочин

На седници су усвојене одлуке о завршетку стамбене зграде, чија изградња је започета још 2000. године, а до данас није завршена. У међувремену локалну власт у Беочину вршили су Социјалисти, Радикали, Демократе, али нису показали никакав интерес за решавање овог вишегодишњег великог проблема који је оптерећивао локалну самоуправу и њене грађане. Преузимањем вршења локалне власти у Беочину од стране Српске Напредне странке у пуном капацитету 2016. године, ово питање је приоритетно постављено у  програм рада локале власти, јер је оцењено да би даље задржавање постојећег стања било веома штетно за локалну самоуправу и њене грађане због пропадања објекта, опасности по животе и здравље грађана, те остављања једне веома ружне слике на самом уласку у Беочин. Такође је оцењено од стране локалне власти СНС да постоји велика економска оправданост и интерес за завршетак изградње овог стамбеног објекта, јер ће се у локални Буџет слити заначајна финансијска средства од ове инвестиције, а јавна предузећа ће добити нове кориснике својих услуга и тако повећати број корисника.

Одржана 16. редовна седница Скупштине општине БеочинОдржана 16. редовна седница Скупштине општине Беочин

То је био довољан сигнал за предузимљивог председника општине Беочин Митра Милинковића да одмах отпочне разговоре са Грађевинском Дирекцијом Републике Србије за регулисање међусобних права и обавеза везано за овај стамбени објекат, који су управо завршени на задовољство обе стране и добили свој коначан епилог и повољан завршетак на овој седници СО Беочин. Захваљујући великом ангажовању председника општине Беочин Митра Милинковића пронађен је заинтересовани инвеститор за наставак и завршетак изградње овог стамбеног објекта, који ће бити уведен у радове одмах по закључењу уговора на основу одлука које су донете на овој седници СО Беочин. За ове одлуке гласало је 19 одборника од присутних 24, а 5 одборника Социјалистичке партије Србије било је уздржано, јер нису препознали интерес локалне самоуправе и њених грађана за завршетак овог објекта и тако решавање овог великог вишегодишњег проблема који је оптерећивао Беочин и његове житеље, као што то нису препознали ни у време док су вршили власт у Беочину, иако је ова градња започета баш у време њихове власти.

Одржана 16. редовна седница Скупштине општине БеочинОдржана 16. редовна седница Скупштине општине Беочин

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-