Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
14 °C  94 % Претежно ведро
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 5. јун 2020.

Одржан трећи координациони састанак са корисницима општинске имовине

Одржан трећи координациони састанак са корисницима општинске имовине

Одржан трећи координациони састанак са корисницима општинске имовинеПредставници општинске управе Беочин јуче су у великој сали Скупштине општине Беочин одржали састанак са представницима локалних институција и установа које су корисници или носиоци права коришћења на непокретностима у јавној својини општине Беочин. Ово је трећи по реду координациони састанак који је одржан у оквиру пројекта „Имовина локалне самоуправе-важна карика економског развоја Фаза II" који општина Беочин имплементира кроз Програм Exchange 5. Састанак су водили Maja Гудурић, чланица Општинског већа задужена за привреду, пољопривреду, рурални развој, комуналне делатности и инфраструктуру и Секула Петровић, самостални саветник у општинској управи.

Општина Беочин је поред реализације бројних пројектних активности које су укључивале: попис општинске имовине, ажурирање општинске евиденције непокретности, брисање података у катастру о непостојећим објектима на терену, израду пројектно-техничке документације за озакоњење 15 нелегално изграђених објеката у Лугу, Черевићу, Баноштору, Сусеку, Беочину и Беочин селу, те процену тржишне вредности 93 објеката у јавној својини, настојала и да ојача капацитете корисника своје имовине кроз организацију повремених координационих састанака.

Одржан трећи координациони састанак са корисницима општинске имовинеОдржан трећи координациони састанак са корисницима општинске имовине

Такође, општинска управа Беочин је захваљујући пројекту извршила своју законску обавезу и уписала податке о 1500 објекта и 931 грађевинској парцели у једнствену евиденцију непокретности у јавној својини, коју води Републичка дирекција за имовину. Овај посао је обављен и за непокретности чији су корисници јавне установе, месне заједнице и јавна предузећа. На састанку су о овоме обавештени корисници општинске имовине уз напомену да је потребно уподобити њихове интерне евиденције о непокретностима са општинском евиденцијом, те редовно обавештавати општинску управу о насталим променама.

Пројекат финансира Европска унија, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Exchange 5

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-