Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
19 °C 100 % Облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 9. мај 2020.

Обележавање 9. Маја Дана победе над фашизмом

Обележавање 9. Маја Дана победе над фашизмом

Поводом 9. Маја Дана победе над фашизмом, који се обележава и слави у целом Свету, полагањем венаца и цвећа на споменике у Беочину и Беочин селу одата је пошта свим жртвама страдања у Другом светском рату. Рату у коме је учествовала 61 држава и који је однео око 60 милиона живота.

Обележавање Дана победе овога пута протекло је уз све мере предострожности поводом пандемије корона вируса која нас је задесила.

Обележавање 9. Маја Дана победе над фашизмомОбележавање 9. Маја Дана победе над фашизмом

На тај датум, у Берлину 1945. године потписана је безусловна капитулација нацистичке Немачке. И Србија је у то време, као део тадашње Југославије, учествовала у борби против највећег зла 20. века, фашизма. У вихору рата, на простору Општине, од Раковца до Луга ратна страдања однела су 1.174 живота, погинуо је 321 борац и 853 житеља наше Општине.

Обележавање 9. Маја Дана победе над фашизмомОбележавање 9. Маја Дана победе над фашизмом

То је део историје које треба да се сећамо јер нас опомиње на стравична догађања која се никако не смеју поновити. Овај дан и сви други значајни датуми из наше историје су прилика да се с поносом сећамо тих година и да одамо захвалност и пошту жртвама које су дали своје животе за слободу својих будућих поколења, за времена и прилике у којима ми данас живимо.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-