Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
18 °C  56 % Претежно облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 2. новембар 2019.

Одржан други координациони састанак са корисницима и носиоцима права коришћења јавне својине општине Беочин

Одржан други координациони састанак са корисницима и носиоцима права коришћења јавне својине општине Беочин

Одржан други координациони састанак са корисницима и носиоцима права коришћења јавне својине општине БеочинПредставници општинске управе Беочин јуче су у великој сали Скупштине општине Беочин одржали састанак са представницима локалних институција и установа које су корисници или носиоци права коришћења на непокретностима у јавној својини општине Беочин. Ово је други по реду координациони састанак који је одржан у оквиру пројекта „Имовина локалне самоуправе-важна карика економског развоја Фаза ИИ" који општина Беочин имплементира кроз Програм Exchange 5. Пројекат финансира Европска унија, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Одржан други координациони састанак са корисницима и носиоцима права коришћења јавне својине општине БеочинОдржан други координациони састанак са корисницима и носиоцима права коришћења јавне својине општине Беочин

Циљ овог састанка био је упознавање учесника са обавезама које проистичу из Уредбе о евиденцији непокретности у јавној својини у погледу рокова и начина достављања података о непокретностима у јавној својини у Регистар јединствене евиденције непокретности који води Републичка дирекција за имовину. Присутнима је представљен НЕП-ЈС образац као и подаци које је потребно да доставе за сваку појединачну непокретност, чији су корисник, Одсеку за евиденцију и управљање општинском имовином ако одлуче да своју законску обавезу испуне уз помоћ општинске управе Беочин.

Састанку су испред општинске управе присуствовали Маја Гудурић, чланица Општинског већа задужена за привреду, пољопривреду, рурални развој, комуналне делатности и инфраструктуру и Секула Петровић, док су се међу корисницима општинске имовине нашли представници ЈКП „Беочин", ПУ „Љуба Станковић", ОШ „Јован Грчић Миленко", ОШ "Јован Поповић" Сусек, Центра за културу, спорт и туризам, Дома здравља Беочин, МЗ Раковац и МЗ Черевић.

Наредни координациони састанак ће, као једна од завршних активности на пројекту, бити одржан током марта идуће године.

Exchange 5

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-