Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
20 °C  49 % Претежно облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин 27. септембар 2019.

Први резултати пописа општинске имовине у Беочину

Први резултати пописа општинске имовине у Беочину

Од јуна месеца у општини Беочин тече попис непокретности у јавној својини општине, који се као једна од кључних активности спроводи у оквиру друге фазе пројекта „Имовина локалне самоуправе-важна карика економског развоја-фаза II“. Пројекат се имплементира кроз Програм Exchange 5, који финансира Европска унија, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Први резултати пописа општинске имовине у БеочинуПрви резултати пописа општинске имовине у Беочину

За потребе спровођења пописа, општина Беочин је ангажовала 6 пописивача који ће до краја новембра, уз помоћ локалног пројектног координатора и чланова општинског радног тима за попис имовине, прикупљати и ажурирати податке о објектима у јавној својини и радити на креирању базе земљишта у јавној својини. Током прва три месеца рада, пописивачи су евидентирали укупно 1605 непокретности, док је на терену пописано и проверено физичко стање 124 објеката у насељеним местима: Беочин, Баноштор, Черевић, Сусек, Луг, Раковац, Свилош и Грабово. Реч је о зградама јавне намене, стамбеним зградама, становима, пословном простору, гаражама и осталим објектима које Општина Беочин користи за извршавање својих надлежности или за комерцијалну намену. Теренским пописом је обухваћено дупло више објеката него што је планирано, а све са циљем креирања свеобухватне и веродостојне базе података о општинској имовини, која ће надаље општини служити за управљање јавном својином и извештавање Републичкој дирекцији за имовину.

Први резултати пописа општинске имовине у БеочинуПрви резултати пописа општинске имовине у Беочину

Поред пописа општинске имовине, паралено се ради на припреми наредних пројектних активности међу којима су најзначајније израда пројектно-техничке документације за озакоњење бесправно саграђених објеката јавне намене и утврђивање тржишне вредности општинске имовине. Такође, захваљујући пројекту биће предузети и први кораци на снимању подземних инсталација топловодне и водоводне мреже у укупној дужини од 10 км. Све ово би требало да допринесе ефикаснијем управљању општинском имовином чије бенефите у крајњем треба да осете грађани и локални привредни сектор као корисници јавних услуга.

Exchange 5

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-