Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 24. avgust 2017.

Pokrajina  ulaže u obnovu vrtića

Pokrajina  ulaže u obnovu vrtića

Pokrajinska vlada izdvojila je novih 253 miliona dinara za obnovu i rekonstrukciju predškolskih ustanova, škola i domova učenika na teritoriji Vojvodine.

Tim povodom sklopljeni su i novi ugovori, a potpisivanju su prisustvovali predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš. Ove godine  su po prvi put izdvojena ovako značajna sredstva za objekte obrazovnih ustanova na teritoriji Vojvodine, jer je ovo jedan od najvažnijih zadataka, da se podrže one ustanove u kojima borave, uče i vaspitavaju se naša deca, a reč je o objektima u koje se decenijama nije ozbiljnije ulagalo.

Pokrajina  ulaže u obnovu vrtićaPokrajina  ulaže u obnovu vrtića

Kako je predsednik pokrajinske Vlade  Igor Mirović najavio, sledeće godine biće izdvojena još značajnija sredstva za ovu namenu, istakavši da je ova aktivnost jedna od onih, koja će obeležiti mandat sadašnje Pokrajinske vlade.

Ove godine već je uspešno realizovan konkurs za dodelu sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije, kada je usmereno nešto više od 48 miliona dinara za tu svrhu, a sada se potpisuje 80 ugovora sa predstavnicima 12 predškolskih ustanova, 38 osnovnih, 20 srednjih škola i šest domova učenika. Ova sredstva, biće uložena u ustanove koje se nalaze na teritoriji čak 36 lokalnih samouprava, od ukupno 45 koliko ih ima u Vojvodini. Poboljšanje uslova osetiće 28.506 dece.

Pokrajina  ulaže u obnovu vrtićaPokrajina  ulaže u obnovu vrtića

Današnjem potpisivanju ugovora ispred opštine Beočin prisustvovao je predsednik opštine Mitar Milinković, koji je  potpisao ugovor u iznosu od 3.400.000,00 dinara za projekat sanacije prozora na zgradi PU "Ljuba Stanković" na objektu "Bubamara" u Beočinu.

-
-
-
-
-
-
-
-