Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin 10. avgust 2016.

Saradnja lokalne samouprave, opštine Beočin i privrednika - kompanija Agrogrnja D.O.O.

Saradnja lokalne samouprave, opštine Beočin i privrednika - kompanija Agrogrnja D.O.O.

U okviru razvoja dobrih odnosa lokalne samouprave i privrednika sa teritorije opštine, generalni direktor kompanije ,,Agrogrnja” D.O.O. Vladislav Nedić boravio je u Opštini Beočin i tom prilikom, na radnom sastanku kome su prisustvovali Predsednik skupštine opštine, Zoran Stokuća , Zamenik predsednika skupštine opštine, Milenko Milinković, Zamenik predsednika opštine, Milanko Bjelobrk, članice Opštinskog veća  Nada Purić i Marica Savković  i Maja Gudurić ispred Službe za lokalni ekonomski razvoj, dogovoreni su dalji vidovi i koraci uzajamne saradnje od obostranog interesa.

Saradnja lokalne samouprave, opštine Beočin i privrednika - kompanija Agrogrnja D.O.O.Saradnja lokalne samouprave, opštine Beočin i privrednika - kompanija Agrogrnja D.O.O.

Agrogrnja d.o.o. je osnovana 1996. godine u Pivnicama, malenom mestu u srcu Vojvodine, regiji sa najplodnijom zemljom jugoistočne Evrope. Od male porodične firme tokom ovih godina prerasli su u respektabilno preduzeće, koje u svojim aktivnostima primenjuje svetske standarde. Otkupljuju gotovo sve vrste ratarskih kultura, na 12 lokacija širom Vojvodine. Bitan segment poslovanja kompanije je i izvoz merkantilnih roba Dunavom do Konstance na obali Crnog mora. U cilju lakšeg i efikasnijeg izvoza kompanija Agrogrnja je  prepoznajući potencijale opštine Beočin izgradila Silo-port na kanalu u industrijskoj zoni, kapaciteta cca 24.000 tona i prvi je ovakve vrste i tog kapaciteta u Srbiji. Silo-port je izgrađen na placu od 2 ha, poseduje 12 ćelija, sa kompletnom opremom koja podrazumeva prijem, skladištenja, pretovar i sušenje zrnastih poljoprivrednih kultura. Kompanija je počela sa radom na našoj teritoriji 14.04.2016. godine i do sada je zaposlila 7 radnika sa prebivalištem na teritoriji opštine Beočin. Sadašnji kapaciteti Silo-porta u ovom obimu zadovoljavaju potrebe kompanije za ovu i sledeću godinu, a u narednim godinama planirano je i znatno proširenje skladišnih kapaciteta.

Na sastanku su, između ostalog, razmatrane potrebe kompanije za kadrovima, potrebama  kamionskog prevoza i uspostavljanjem saradnje sa lokalnim poljoprivredinicima i ostalim privrednim subjektima i potencijalima opštine.  Time je ostvaren cilj upoznavanja, tešnjeg povezivanja i učvršćivanje saradnje kompanije Agrogrnja i Opštine Beočin. Dogovoreno je i to da se u narednom periodu akcenat stavi i na promociju kompanije na teritoriji opštine Beočin, a već prva naredna prilika za to je manifestacija Banoštorski dani grožđa početkom septembra meseca.

-
-
-
-
-
-
-
-