Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 22. april 2016.

Potpisani ugovori sa lokalnim samoupravama vredni skoro 900 miliona dinara

Opštini Beočin odobreno 7,6 miliona dinara za vodovod i kanalizacionu mrežu

Opštini Beočin odobreno 7,6 miliona dinara za vodovod i kanalizacionu mrežu

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški uručio je prve, ovogodišnje, ugovore namenjene lokalnim samoupravama.

Potpisano je ukupno 43 ugovora po konkursu za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata kanalizacione mreže, u ukupnoj vrednosti od 380 miliona dinara.Ova sredstva su usmerena u 25 opština i gradova na teritoriji AP Vojvodine.

Opštini Beočin odobreno 7,6 miliona dinara za vodovod i kanalizacionu mrežuOpštini Beočin odobreno 7,6 miliona dinara za vodovod i kanalizacionu mrežu

Takođe, uručeni su i ugovori u okviru konkursa za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta za 2016. godinu. Njihova ukupna vrednost je 503 miliona dinara, a sredstva je dobilo 36 opština u Vojvodini.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Branislav Bogarški je naglasio da su ovo namenska sredstva sa kojima učestvuje Sekretarijat. Uz sredstva koje će za ove potrebe izdvojiti i lokalne samouprave, taj iznos će biti znatno viši.
„Sigurno je da smo napravili dobar rezultat, posebno kada je reč o kanalskoj mreži i njenom održavanju. Uspeli smo u poslednje četiri godine da uredimo nekih 5.000 kilometara kanalske mreže, i da polako privedemo kraju taj posao pojačanog održavanja i uđemo u neke redovne tokove. U narednom periodu će sigurno akcenat biti na drugim poslovima, poput sređivanja crpne podstanice i pravljenja dvonamenskih kanala, koji će služiti i za navodnjavanje“.

Opštini Beočin odobreno 7,6 miliona dinara za vodovod i kanalizacionu mrežuOpštini Beočin odobreno 7,6 miliona dinara za vodovod i kanalizacionu mrežu

Potpredsednik Bogaroški je u svojoj izjavi predstavnicima medija ovom prilikom, na pitanje o preostalim sredstvima za ove namene, odgovorio da će konkurs ponovo biti raspisan, jer je u interesu da se ova sredstva u potpunosti utroše. Prema njegovima rečima ostalo je još 50 miliona dinara za oblast vodosnabdevanja, i 90 miliona dinara za potrebe uređenja kanalske mreže.
Opštini Beočin su odobrena dva projekta, jedan iz oblasti vodosnabdevanja a drugi za objekat kanalizacione mreže. Ukupna vrednost oba projekta je preko 9,6 miliona dinara, od čega su sredstva sekreterijata oko 7,6 miliona dinara.

U ime Opštine Beočin ugovore je potpisala Jelena Pašćan, šef Službe za lokalni ekonomski razvoj opštine Beočin.

Izvor: Sajt AP Vojvodine

-
-
-
-
-
-
-
-