Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 27. februar 2015.

Održana 97. sednica Opštinskog veća

Usvojen lokalni akcioni plan za zapošljavanje za 2015. godinu

Danas je u maloj sali SO Beočin održana 97. sednica Opštinskog veća kojom je predsedavao predsednik opštine Milan Šodić, a kojoj su pored članova Opštinskog veća prisustvovali i: predsednik Skupštine opštine Stevan Đurđević, pomoćnici predsednika opštine Snežana Daničić i Dalibor Crnomarković, v.d. direktor JP „Toplana“ Saša Radinović, načelnica Opštinske uprave Katarina Ostojić Ilić i predstavnici nadležnih službi Opštinske uprave.

Opštinsko veće usvojilo je i uputilo Skupštini na razmatranje Odluku o izmenama i dopunama Odluke o opštinskoj upravi, a zbog prilagođavanja postojeće organizacione strukture poslednjim izmenama Zakona o planiranju i izgradnji.

Razmatran je i usvojen Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za 2015. godinu, koji definiše mere i instrumente aktivne politike zapošljavanja opštine Beočin. Na osnovu usvojenog Plana, opština će aplicirati prema nadležnim republičkim i pokrajinskim institucijama radi udruživanja sredstava i finansiranja programa javnih radova i stručne prakse.

Članovi Opštinskog veća razmatrali su i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora JP “Toplana“ Beočin br. 38/1 od 30.01.2015. godine, kao i izmene Pravilnika o načinu i postupku ostvarivanja prava na dodelu sredstava iz Budžeta opštine Beočin za redovne aktivnosti i programe udruženja na teritoriji opštine Beočin. Nakon usvajanja Pravilnika, pristupiće se i sprovođenju dalje procedure raspisivanjem konkursa.

Na današnjoj sednici obrazovana je Komisija za utvrđivanje osnova i visine naknade štete usled ujeda psa lutalice, Opštinsko veće je preko informacije Vlade APV informisano o realizaciji akcije biološkog suzbijanja larvi komaraca na teritoriji AP Vojvodine u 2014. godini kao i o oplanu raspodele površina u cilju realizacije biološkog suzbijanja larvi komaraca na teritoriji AP Vojvodine u 2015. godini.

Na dnevnom redu našao se i predlog Komisije za stipendiranje o dodeli jednokratnih pomoći studentima kojima nije odobrena stipendija, kao i zahtev FK „Sloga“ iz Beočina, a vezano za raspolaganje i korišćenje imovine u javnoj svojini.

-
-
-
-
-
-
-
-