Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 29. decembar 2014.

Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke za programsko budžetiranje

Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke za programsko budžetiranje

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski uručio je danas sertifikate predstavnicima lokalnih samouprava iz Vojvodine koji su učestvovali na radionicama pod nazivom “Integracija planiranja i programskog budžeta”.

Resorni sekretar čestitao je svima koji su učestvovali u ovoj obuci, jer su iskoristili šansu koja je data lokalnim samoupravama da im omogući lakše i efikasnije poslovanje. On je naglasio da je cilj ovih obuka bio da se pripremi regulativa za implementaciju i stvore tehnički i finansijsk instrumenti za njeno sprovođenje u delo, kako bi se programsko budžetiranje počnelo primenjivati od sledeće godine.

Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke za programsko budžetiranjeDodeljeni sertifikati polaznicima obuke za programsko budžetiranje

- Ponosni smo na činjenicu što smo u Vojvodini uspeli da postignemo da u ovom trenutku 43 grada i opštine u Vojvodini imaju aktuelnu strategiju razvoja 2014-2020, dok će dve morati da urade reviziju – istakao je sekretar Bugarski i dodao da jedino najveća i najmanja opština Novi Sad i Mali Iđoš još uvek nemaju urađene strategije razvoja, ali se nada da će i one to učiniti uskoro.

Kako je istakao pokrajinski sekretar Bugarski, važna je činjenica da u svim gradovima i opštinama u Vojvodini postoji institucija koja se bavi lokalnim i ekonomskim razvojem, kao i sistem komunikacije sa građanima, jer lokalne smouprave moraju da budu uslužni servis građana.
- I u narednoj godini ostaćemo posvećeni cilju da podižemo konkurentnost gradova i opština u Vojvodini, i da pružamo podršku lokalnoj administraciji zarad lakše i bolje organizacije. U saradnji sa NALED-om doprineće se procesu sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja i kvalitetnijem životu građana – naglasio je sekretar Branislav Bugarski.

Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke za programsko budžetiranjeDodeljeni sertifikati polaznicima obuke za programsko budžetiranje

Ove radionice za predstavnike lokalnih samouprava u Vojvodini, održane su u okviru projekta "Unapređenje lokalnih i regionalnih javnih politika: od strateškog plana do programskog budžeta", koji je sproveo Pokrajinski sekretarijat za međuregionalu saradnju i lokalnu samoupravu u saradnji sa Srpskim menadžment centrom u toku septembra i novembra ove godine.

Obuku za programsko budžetiranje su ispred opštine Beočin pohađale načelnica Opštinske uprave Katarina Ostojić Ilić, šefica Službe za finansije Marina Prekogačić i šefica Službe za lokalno ekonomski razvoj Desanka Jovičić, i njima su na današnjoj svečanosti uručeni sertifikati.

Izvor: http://www.vojvodina.gov.rs/

-
-
-
-
-
-
-
-