Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 25. mart 2019.

Podela kanti za primarnu separaciju pet ambalaže

Podela kanti za primarnu separaciju pet ambalaže

JKP „Beočin“ započelo je podelu plastičnih kanti od 120 litara za primarnu separaciju PET ambalaže individualnim domaćinstvima na teritoriji Beočin-grada i Beočin-sela. Na ovaj način JKP počinje da sprovodi zakonsku obavezu primarne separacije reciklabilnih materijala iz komunalnog otpada sa planom da razvrstavanje komunalnog otpada na mestu nastanka proširi na čitavu teritoriju opštine Beočin.

Podela kanti za primarnu separaciju pet ambalažePodela kanti za primarnu separaciju pet ambalaže

Opština Beočin je donaciju od 1000 kanti za odvojeno sakupljanje reciklabilnih materijala dobila kao učesnik u Projektu „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena (DKTI)“ koji se sprovodi od strane Nemačke razvojne saradnje GIZ i uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.U Projektu učestvuje 17 lokalnih samouprava, među kojima je opština Beočin i opštine koje pripadaju regionu za upravljanje otpadom Novi Sad. Realizacija aktivnosti u okviru Projekta vrši se od juna 2018. godine do decembra 2020. godine. Neki od ciljeva Projekta su: sagledavanje stanja u oblasti upravljanja otpadom, pružanje podrške unapređenju sistema upravljanja otpadom na lokalnom nivou, unapređenje poslovanja komunalnih preduzeća, primena cirkularne ekonomije i inovativnih rešenja u oblati upravljanja otpadom, povećanje stepena reciklaže, uspostavljanje preduslova za ublažavanje klimatskih promena, priprema tehničke dokumentacije i projektnih predloga za apliciranje ka različitim izvorima finansiranja, razvijanje međuopštinske saradnje u oblasti upravljanja otpadom, rešavanje pitanja neformalnih sakupljača otpada itd.

Podela kanti za primarnu separaciju pet ambalažePodela kanti za primarnu separaciju pet ambalaže

Početku podele kanti u JKP „Beočin“ prisustvovali su predstavnici GIZ-a koje je predvodio gospodin Phong Giang. On je u obraćanju prisutnima naglasio značaj primarne separacije komunalnog otpada uz uverenje da je PET ambalaža početak i da će u Beočinu zaživeti razvrstavanje i ostalih reciklabilnih materijala.

Podela kanti za primarnu separaciju pet ambalažePodela kanti za primarnu separaciju pet ambalažePodela kanti za primarnu separaciju pet ambalaže

-
-
-
-
-
-
-
-