Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 10 novembar 2018.

Pravoslavlje na internetu 13. izložba

Pravoslavlje na internetu 13. izložba

U prisustvu brojnih autora među kojima je bilo i petoro nagrađenih u subotu, 10. novembra u Domu kulture u Beočinu otvorena je 13. Međunarodna izložba fotografija „Pravoslavlje na internetu“. Ovo tradicionalno i jedinstveno takmičenje fotografa pod pokroviteljstvom opštine Beočin i drugih donatora, koje trinaest godina za redom organizuje Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja „Beofoto“ iz Beočina, otvorio je predsednik Skupštine opštine Beočin Zoran Stokuća. Na ovogodišnji konkurs stiglo je 346 fotografija od strane 78 autora iz 11 zemalja: Rusije, Makedonija, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Poljske,  Australije, SAD, Slovenije, Kipra i 24 grada Srbije. Žiri Foto kino i video saveza Vojvodine, u sastavu Dušan Živkić i Siniša Bubnjević prihvatio je 267 fotografija 72 autora.

Pravoslavlje na internetu 13. izložbaPravoslavlje na internetu 13. izložba

Prvu nagradu za fotografiju osvojio je Novosađanin Jan Valo. Druga nagrada pripala je Aleksanderu Vasiljuku iz Poljske, dok je treću osvojio Đorđe Petrović iz Vrnjačke Banje. Najbolju kolekciju fotografija za ovaj konkurs, po mišljenju žirija, poslao je Vladimir Sajapin iz Rusije. Drugu nagradu za kolekciju dobio je Aleksej Litijagov iz Rusije dok je treća nagrada za kolekciju pripala Aleksi Stojkoviću iz Beograda. Pohvalama za fotografiju nagrađeni su Olja Simović iz Raške, Vojislav Luković i Danko Strahinić obojica iz Beograda, a za kolekciju Margarita Tolmačeva iz Rusije i Mirko Jović iz Vršca.

Pravoslavlje na internetu 13. izložbaPravoslavlje na internetu 13. izložba

Nagradu „Sava Dragojlović“, koju dodeljuje žiri organizatora izložbe za najbolju fotografiju domaćeg autora, dobio je Dejan Čavić iz Novog Sada. Postavka od 87 fotografija izložena je do 22.novembra 2018. godine u holu Doma kulture u Beočinu, a svi prihvaćeni radovi kao i dosadašnje izložbe mogu da se vide na sajtu Društva, na adresi www.beofoto.rs

Pravoslavlje na internetu 13. izložbaPravoslavlje na internetu 13. izložba

-
-
-
-
-
-
-
-