Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Sremski Karlovci, 13. jun 2018.

Opština Beočin u projektu

„Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“

Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture

Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulturePovodom predstavljanja infrastrukturnih i projekata iz oblasti kulture koje realizuju Pokrajinska vlada i Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ na teritoriji Fruške gore, danas je u Sremskim Karlovcima održana konferencija pod nazivom „Buđenje Fruške gore“.

O kapitalnim infrastrukturnim projektima koje realizuje Vlada autonomne pokrajine Vojvodine  na teritoriji Fruške gore  i kulturnim projektima koji su planirani da se realizuju  na području najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji do kraja 2021. godine govorio je  predsednik Vlade APV, gospodin Igor Mirović, a predstojeće kulturne projekte predstavio je direktor Fondacije “Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“, gospodin Nemanja Milenković.

Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kultureNovi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture

Istakavši da je Fruška gora za AP Vojvodinu mnogo više od geografskog toponima i da važna kulturna uporišta koja ovde traju vekovima, kao i svi oni koji su tu kulturu stvarali decenijama unazad predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, izjavio je ovom prilikom da je jedan od strateških ciljeva vlade, na čijem je čelu, ulaganje u obnovu i razvoj Fruške gore.

„Mnogo je posla pred nama, da bi Fruška gora bila bliža i atraktivnija, a sve ovo Frušku goru kao izuzetno atraktivnu turističku destinaciju čini i činiće dostupnijom i privlačnijom i domaćim i stranim turistima“, izjavio je predsednik Mirović.

Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kultureNovi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture

Direktor Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ Nemanja Milenković rekao je da je ovaj projekat prilika da se pokrene nov društveni potencijal, kako bi Fruška gora bila vidljivija  i dostupnija, te da je Kapela mira nekada bila novi početak za Evropu, a da i danas, isto tako, Kapela mira predstavlja novi početak za Frušku goru.

Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kultureNovi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture

Odličnom saradnjom u ovom projektu i zalaganjem opštinskih struktura na čelu sa predsednikom opštine Beočin, Mitrom Milinkovićem, među projektima kapitalne infrastrukture opština Beočin zastupljena je izgradnjom međunarodnog pristaništa u Banoštoru i izgradnjom pešačko biciklističke staze Beočin – Sremska Kamenica – Petrovaradin. Oblašću  objekata kluturne infrastrukture u ovom projektu obuhvaćene su rekonstrukcija i prenamena crkve svetog Rudolfa u Banoštoru koja će postati vinski istraživački centar, obnavljanje starog bioskopa i uređenje parka u naselju Kolonija u Beočinu kao i Zavičajnog muzeja u Čereviću

-
-
-
-
-
-
-
-