Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 23. decembra 2014.

Na vanrednoj sednici Skupštine opštine Beočin smenjeno dosadašnje rukovodstvo

Vandredna sednica Skupštine opštine Beočin

Milan Šodić novi je predsednik Opštine Beočin, a Milan Čačić njegov zamenik. Novi funkcioneri su članovi Srpske napredne stranke i obojica su na vanrednoj sednici SO, održane 23. decembra na inicijativu 15 odbornika, dobili po 20 glasova od ukupno 29 odbornika koliko čini skupštinski saziv. Većinu u beočinskom parlamentu obezbedile su Srpska napredna stranka, Socijalističa partija Srbije, Demokratska stranka Srbije i Romska demokratska stranka.

Dosadašnjih dužnosti, voljom većine, razrešeni su prvo predsednica Skupštine Vidana Nedić sa 17 glasova, a potom i predsednik mr Bogdan Cvejić sa 18 glasova. Na mesto predsednika Skupštine opštine Beočin izabran je, kao i predhodnici tajnim glasanjem, Stevan Đurđević iz Socijalističke partije Srbije sa 19 glasova. Predloženo Opštinsko veće takođe je dobilo podršku većine odbornika pa će ga u narednom periodu činiti: Milenko Milinković, Goran Dobrijević, Biljana Janković ( po 21 glas), Branislav Babić, Jovan Kukolj, Vesna Jalić i Mara Petković (po 20 glasova).

Na istoj sednici razrešeni su i imenovani predsednik i novi članovi Opštinske izborne komisije kao i Mandatno-imunitetske komisije i Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose, a doneta su i rešenja o prestanku mandata dva odbornika zbog izbora na funkciju.

-
-
-
-
-
-
-
-