Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
11 °C  94 % Претежно облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Нови Сад, 17. мај 2019.

Покрајинска влада обезбедила 182 милиона динара за превоз средњошколаца

Покрајинска влада обезбедила 182 милиона динара за превоз средњошколаца

Покрајинска влада обезбедила 182 милиона динара за превоз средњошколацаПокрајинска влада доделила је данас, представницима свих 45 локалних самоуправа у АП Војводини, 182 милиона динара намењених за регресирање превоза за 20.819 ученика средњих школа, међу којима је и општини Беочин.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је ово значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се на тај начин, како је навео, шаље порука подршке и родитељима и деци.

„Покрајинска влада очуваће, обновиће и модернизоваће све школе у АП Војводини, јер у мањим местима и селима нема живота без школе. Деца и породице нису број, то је суштина нашег опстанка и тако морамо деловати“, рекао је председник Мировић.

Покрајинска влада обезбедила 182 милиона динара за превоз средњошколацаПокрајинска влада обезбедила 182 милиона динара за превоз средњошколаца

Очували смо велики број малих школа по броју ученика, али великих за њихове средине. Обновићемо и објекте образовних установа у малим срединама у које деценијама нико није ушао, подсетивши при томе да је Покрајинска влада од свог формирања издвојила значајна средства за обнову и модернизацију објекта образовних установа.

Додела финансијских средстава на основу овог конкурса јесте само један у низу доказа сталне и вредне сарадње Покрајинске владе и локалних самоуправа, рекао је покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш.

„Млади и образовани људи јесу наша будућност и образовање мора бити једнако доступно свима“, нагласио је секретар Њилаш.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-