Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
19 °C  52 % Претежно облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 8. март 2018.

Састанак општинског штаба за ванредне ситуације

Састанак општинског штаба за ванредне ситуације

У четвртак, 08.03.2018. године,  одржана је седница Општинског штаба за ванредне ситуације општине Беочин којом је председавао командант Штаба за ванредне ситуације и председник Општине Беочин, Митар Милинковић.

Састанак општинског штаба за ванредне ситуацијеСастанак општинског штаба за ванредне ситуације

На основу прелиминарних прогноза времена, у складу са дописом и смерницама Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, пораста температуре, висине снежног покривача у појединим деловима наше земље и земаља у окружењу, могућег пораста нивоа  водостаја на водотоковима као и искустава из ранијих периода главна тема састанка  била је благовремена припрема и предузимање превентивних и оперативних мера којима би се спречавале или ублажиле последице по живот и здравље људи и материјалних добара. У том смислу одмах ће се извршити реална процена стања на терену висине снежног покривача, стања на водотоковима и степена ризика од појаве поплава, успоставити 24-часовно праћење стања на водотоковима и проходности истих, неопходно прочишћавање корита водотокова ради спречавања појаве водених чепова, спровести наредба о неопходним припремама оспособљених правних лица у смислу обезбеђења исправности технике, возила, грађевинских машина, пумпи, агрегата и слично. Исто тако у склопу тих мера обезбедиће се и локације са којих ће се у случају потребе изузимати песак за пуњење врећа као и друга материјално техничка средства неопходна у таквим ситуацијама. У расправи по усвојеном дневном реду чланови општинског Штаба за ванредне ситуације су усвојили и низ закључака којима ће у таквим ситуацијама неминовно бити ангажовани сви субјекти локалне заједнице, одређени носиоци појединих задужења и утврђени рокови извршења.

Састанак општинског штаба за ванредне ситуацијеСастанак општинског штаба за ванредне ситуације

На седници, чланови Општинског штаба за ванредне ситуације упознати су и да је документ „Процена угрожености од елементарних непогода и других несрећа на територији општине Беочин“ израђен, у складу са Законом о ванредним ситуацијама  и да је исти у поступку усвајања од стране виших надлежних органа.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-