Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 8. mart 2018.

Sastanak opštinskog štaba za vanredne situacije

Sastanak opštinskog štaba za vanredne situacije

U četvrtak, 08.03.2018. godine,  održana je sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Beočin kojom je predsedavao komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik Opštine Beočin, Mitar Milinković.

Sastanak opštinskog štaba za vanredne situacijeSastanak opštinskog štaba za vanredne situacije

Na osnovu preliminarnih prognoza vremena, u skladu sa dopisom i smernicama Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, porasta temperature, visine snežnog pokrivača u pojedinim delovima naše zemlje i zemalja u okruženju, mogućeg porasta nivoa  vodostaja na vodotokovima kao i iskustava iz ranijih perioda glavna tema sastanka  bila je blagovremena priprema i preduzimanje preventivnih i operativnih mera kojima bi se sprečavale ili ublažile posledice po život i zdravlje ljudi i materijalnih dobara. U tom smislu odmah će se izvršiti realna procena stanja na terenu visine snežnog pokrivača, stanja na vodotokovima i stepena rizika od pojave poplava, uspostaviti 24-časovno praćenje stanja na vodotokovima i prohodnosti istih, neophodno pročišćavanje korita vodotokova radi sprečavanja pojave vodenih čepova, sprovesti naredba o neophodnim pripremama osposobljenih pravnih lica u smislu obezbeđenja ispravnosti tehnike, vozila, građevinskih mašina, pumpi, agregata i slično. Isto tako u sklopu tih mera obezbediće se i lokacije sa kojih će se u slučaju potrebe izuzimati pesak za punjenje vreća kao i druga materijalno tehnička sredstva neophodna u takvim situacijama. U raspravi po usvojenom dnevnom redu članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije su usvojili i niz zaključaka kojima će u takvim situacijama neminovno biti angažovani svi subjekti lokalne zajednice, određeni nosioci pojedinih zaduženja i utvrđeni rokovi izvršenja.

Sastanak opštinskog štaba za vanredne situacijeSastanak opštinskog štaba za vanredne situacije

Na sednici, članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije upoznati su i da je dokument „Procena ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća na teritoriji opštine Beočin“ izrađen, u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama  i da je isti u postupku usvajanja od strane viših nadležnih organa.

-
-
-
-
-
-
-
-