Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 30. jul 2020.

Opštinski štab za vanredne situacije

Zaključak kojim se predlaže predsedniku Opštine Beočin da proglasi vanrednu situaciju na teritoriji opštine Beočin

1. Štab za vanredne situacije opštine Beočin na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom elementarnom nepogodom širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, predlaže predsedniku Opštine Beočin da:

- Proglasi VANREDNU SITUACIJU u cilju preduzimanja hitnih i operativnih mera zaštite i spasavanja na teritoriji opštine Beočin.

2. Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

Preuzmite zaključak:
- Zaključak kojim se predlaže predsedniku Opštine Beočin da proglasi vanrednu situaciju na teritoriji opštine Beočin

Odluka o proglašenju vanredne situacije za teritoriju opštine Beočin

1. Proglašava se vanredna situacija za teritoriju opštine Beočin.

2. Vanredna situacija se proglašava zbog nastanka elementarne nepogode širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

3. O sprovođenju ove odluke staraće se Opštinski štab za vanredne situacije opštine Beočin u skladu sa članom 43. i članom 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“, br. 87/2018).

4. Ovu odluku dostaviti Okružnom štabu za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga, Republičkom štabu za vanredne situacije – Sektoru za vanredne situacije, Odeljenju za VS u Novom Sadu, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera i zaštite i spasavanja.

5. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u „Službenom listu opštine Beočin“.

Preuzmite odluku:
- Odluka o proglašenju vanredne situacije za teritoriju opštine Beočin

Naredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 u cilju zaštite stanovništva

1. Zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

2. U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

3. U svim zatvorenim prostorima obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

4. Zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

5. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i noćnih klubova, tako da ti objekti neće raditi od 21,00 čas do 06,00 časova narednog dana.

6. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju baštu, tako da ti objekti neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21,00 čas, a u otvorenom delu objekta (bašti) od 23,00 časa do 06,00 časova narednog dana.

7. Prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata, tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

8. Puna primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

9. U osnovnim školama odložiti okupljanja, a prijemne i druge ispite organizovati uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica).

10. Sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda;

11. Sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice).

12. Česta dezinekcija svih javnih objekata.

13. Dezinfekcija, najmanje jedanput dnevno, zajedničkih prostorija u stambenim zgradama (preporuka).

14. Što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezifenkcionih sredstava.

Za potrebe sprovođenja naloženih mera obezbediti odgovarajuća finansijska sredstva za JKP „Beočin“ Beočin, kako bi mogli vršiti dezifenciju javnih površina i primenjivati druge neophodne mere.

Preuzmite naredbu:
- Naredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 u cilju zaštite stanovništv
-
-
-
-
-
-
-
-