Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
15 °C  88 % Претежно ведро
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Нови Сад, 18. јун 2020.

У Градској кући Нови Сад потписан Регионални план управљања отпадом

У Градској кући Нови Сад потписан Регионални план управљања отпадом

Регионални план управљања отпадом за Град Нови Сад и општине Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ, Србобран, Темерин и Врбас, за период од 2019-2028. године, потписан је у Градској кући на седници Међуопштинске радне групе за управљање отпадом, којом је председавала чланица Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине и председница Међуопштинске радне групе Мира Раденовић.

Регионални план потписали су председник Скупштине града Града Новог Сада као и представници општина чланица Међуопштинске радне групе.

Овај план представља документ којим се успоставла управљање отпадом на нивоу региона, а у складу са националном Стратегијом управљања отпадом. За чланице Региона, то је наставак стратешког приступа усвојеног у Регионалном плану из 2012. године и резултат је читавог низа активности које су покренуте ради решавања питања поступања са отпадом и успостављања Регионалног центра за управљање отпадом.

Циљ плана, како је прецизирано, је успостављање дугорочно одрживог регионалног система управљања отпадом на начин који има минималан утицај на животну средину и здравље људи, користећи савремене принципе управљања отпадом, превенцију настајања, поновно коришћење и рециклажу, потом третман отпада и одлагање остатка, као и подизање свести о питањима управљања отпадом.

Развијањем Регионалног плана управљања отпадом одредиће се приоритети и стратешки оквир за поступање и третман отпада који је у складу са националним и прописима Европске уније за управљање отпадом и Стратегијом управљања отпадом Републике Србије и у складу са Регионалним планом усвојеним 2012. године.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-