Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 7. novembar 2017.

Plan javnog zdravlja na lokalnom nivou

Plan javnog zdravlja na lokalnom nivou

Danas je u opštini Beočin, održan prvi radni sastanak Radne grupe za izradu Plana javnog zdravlja opštine Beočin za period 2018. - 2025. godinu.

Plan javnog zdravlja na lokalnom nivouSastanku Radne grupe je  prisustvovao i predsednik skupštine opštine Beočin Zoran Stokuća, koji je članove Radne grupe pozdravio i poželeo srećan rad i dobre rezultate. Radna grupa broji 22 člana, od kojih je 10 iz Saveta za zdravlje opštine Beočin, a ostalih 11 članova su predstavnici bitnih službi i institucija lokalne samouprave. U sastavu Radne grupe  i prof. Dr  Sanja Bjelović iz Instituta za Javno zdravlje Vojvodine.

Plan javnog zdravlja na lokalnom nivouPlan javnog zdravlja na lokalnom nivou

Po Zakonu o Javnom zdravlju koji je usvojen 2016. godine, obaveza jedinice lokalne samouprave je da ima plan Javnog zdravlja. Predlog Plana javnog zdravlja  donosi Savet za zdravlje, a usvaja nadležna skupština. Nacrt tog plana izradiće ova novoformirana Radna grupa. Plan javnog zdravlja je dugoročan strateški dokument, koji se oslanja na nacionalnu strategiju javnog zdravlja.

Ovo je bio prvi radni sastanak koji je imao za cilj međusobno upoznavanje, razmenu ideja i strateško planiranje narednih koraka u izradi plana.

Plan javnog zdravlja na lokalnom nivouPlan javnog zdravlja na lokalnom nivou

-
-
-
-
-
-
-
-